Trädgårdskompost på plats i Dalgången

Nu finns det en hemsnickrad trädgårdskompost nere i Dalgången. Detta genom ett initiativ från flera medlemmar som efterfrågat det. Balkarna som byttes ut från balkongerna har använts som byggvirke.
Framöver är det i trädgårdskomposten som vi medlemmar kan lägga vårt såväl som föreningens trädgårdsavfall. Detta gör att vi håller ordning i Dalgången och på köpet får vi jord. 

Viktigt för att detta ska fungera:

  • Lägg trädgårdsavfall i den högra sektionen av komposten. Efter ca 1 år flyttar man över det till den vänstra sektionen där det får ligga 1 år till då det (förhoppningsvis) blivit jord och den högra sektionen frigörs därmed.
  • Ris/Kvistar läggs till höger om trädgårdskomposten i en prydlig hög då det tar längre tid för detta att förmultna. Detta flisas sedan upp eller transporteras bort under städdagen.
  • I trädgårdskomposten kan man lägga löv, gräs, växter, krukväxter, jord etc men inte något matavfall.


OBS! Vänligen lägg inte trädgårdsavfall någon annanstans i Dalgången, då arbetet med uppröjningen av området fortsätter.

Vi hoppas att detta ska fungera fint, tveka inte att höra av Er till någon i styrelsen om det skulle vara några generella frågor.
För frågor kopplat till trädgårdskomposten så fråga gärna Cina Renliden.

//Styrelsen
 

Nyhetsarkiv

Bra länkar

Senaste nyheter